Wat Is Een Hybride Matras?

Matrasgeleiders

De juiste matras is de sleutel tot een goede nachtrust. U bent waarschijnlijk bekend met traagschuim- en binnenveringsmodellen. Misschien heb je zelfs latexmatrassen gezien. Hybriden combineren de beste eigenschappen van traditionele matrassen om een unieke slaapervaring te creëren. Hybriden zijn echter een diverse matrascategorie vanwege het aantal mogelijke laagcombinaties.

Materialen Gebruikt In Hybride Matras

Materialen Gebruikt In Hybride Matras

Hybride matrassen worden van fabrikant tot fabrikant verschillend geconstrueerd, en zelfs binnen hetzelfde merk. In de basis bestaan hybriden uit een comfortlaag, een overgangslaag en een spoelondersteuningslaag of -kern. Sommige modellen hebben twee comfortlagen, één zonder overgangslaag of slechts één. Elke matras met een spiraalsteunkern en een comfortlaag die meer dan 5 cm dik is, wordt als een hybride matras beschouwd.

Comfort- En Overgangslagen

Comfortlagen staan het dichtst bij de slapende persoon. Hybriden kunnen er meer dan één hebben, maar het is niet gebruikelijk om hybriden met meer te vinden. Om als een echte hybride te worden beschouwd en niet als een binnenveringsmatras, moet de comfortlaag minimaal vijf centimeter dik zijn. Comfortlagen zorgen voor zachte demping en contouren.

Overgangslagen zorgen voor ondersteuning en demping tussen de comfortlagen en de stevigere steunkern. Hoewel de overgangslagen van dezelfde materialen kunnen worden gemaakt als comfortlagen, verschillen ze meestal in termen van stevigheid en dichtheid, afhankelijk van de doelstellingen van de fabrikant voor de matras. Een traagschuimlaag zou kunnen worden gebruikt als een overgangslaag om de vervormbaarheid naar een latextop te vergroten. Om responsiviteit toe te voegen aan de comfortlaag van traagschuim, zou latex kunnen worden gebruikt in een overgangslaag van een andere matras.

Poly-schuim

Polyurethaanschuim, ook wel polyfoam genoemd, is een populair matrasmateriaal. Het wordt gebruikt om comfort- en overgangslagen te creëren in hybride matrassen. Het is relatief goedkoop te produceren en kan in verschillende dichtheden en stevigheden worden gemaakt. Polyfoam reageert snel op beweging en dempt het lichaam, maar is niet zo duurzaam als traagschuim of latexschuim.

Traagschuim

Traagschuim past zich aan warmte en druk aan. Traagschuim dempt het lichaam en ondersteunt hoge drukpunten zoals de heupen en schouders. Hoe langer je op traagschuim ligt, hoe meer het de druk verlicht en zich aanpast aan de vorm van het lichaam.

Latexschuim

Latexschuim kan worden gemaakt van natuurlijke of synthetische latex. Natuurlatex wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Synthetische latex is afgeleid van petroleumchemicaliën. Natuurlatex kan worden onderverdeeld in twee soorten: Talalay en Dunlop. Dunlop-latex is dichter en steviger, terwijl Talalay lichter en veerkrachtiger is. Beide bieden uitstekende lichaamscontouren en reactievermogen op beweging. Synthetische latex is vergelijkbaar met natuurlijke latex, maar het heeft niet dezelfde kwaliteit of duurzaamheid, dus het heeft de neiging om niet zo lang mee te gaan.

Ondersteuningslaag/kern

Coils worden gebruikt om hybride steunkernen te maken. Veel hybride ondersteuningskernen hebben een gepotte spoelconfiguratie, wat betekent dat de spoelen van boven naar beneden ongeveer even groot zijn. Elke spoel is afzonderlijk verpakt in stof. Dit ontwerp isoleert beweging en zorgt voor gerichte drukverlichting op drukpunten. Sommige hybriden hebben een coil-on-coil-ontwerp met een extra laag microspiralen die als overgangslaag tussen het schuim en stevigere ondersteunende spiralen fungeren.

Materiaalkwaliteit

De meeste hybriden gaan tussen de zeven en negen jaar mee. Kijk bij het bepalen van de kwaliteit goed naar de matrasgarantie. Tien jaar is de industriestandaard, aangezien matrassen over het algemeen tussen de zes en tien jaar meegaan. Een matras met een meer dan gemiddelde garantie suggereert een betere materiaalkwaliteit. Anders zou de fabrikant niet langer dan tien jaar achter zijn product willen staan.

Inkepingsdekking moet worden gecontroleerd in uw garantie. Sommige garanties dekken inkepingen tot 2 cm, terwijl andere de inkepingen pas dekken als ze 5 cm diep zijn.

Die matrassen met een ondiepere dekking van de inkepingen zijn waarschijnlijk gemaakt van materialen van hogere kwaliteit.

Schuimen

U kunt de kwaliteit en het gevoel van een matras bepalen door rekening te houden met zowel de ILD als de dichtheid van de schuimlagen. De Indentation Load Deflection rating (ILD) wordt gegeven aan schuimen. Het verwijst naar de kilo’s druk die nodig is om het schuim tot een diepte van tien centimeter te drukken. Een laag ILD-getal duidt op een zachter, zachter schuim, terwijl een hoog ILD op een steviger schuim duidt.

Dichte schuimen zijn duurzamer. Een stuk dicht schuim van 12 x 12 zal zwaarder zijn dan een stuk minder dicht schuim van dezelfde grootte. Comfortabele demping kan worden geboden door dicht schuim. Ze zullen echter dichter en ondersteunend zijn dan de minder dichte lagen.

Wikkelen

Retailers adverteren vaak matrassen op basis van hun aantal rollen. Het aantal rollen is slechts één manier om het comfort te bepalen. De spoelmeter is echter een betere indicator voor kwaliteit en comfort. De dikte van de spoelen kan variëren. Hoe dunner de spoel, hoe groter de meter. De dunste spoelen hebben een diameter van 18 mm, terwijl de dikste spoelen ongeveer 12 mm meten. Dikkere coils gaan langer mee. Ze zijn ook duurzamer.

Sommige hybriden hebben een gezoneerd spiraalondersteuningssysteem, wat betekent dat er spiralen van verschillende diktes door de matras zijn op basis van waar de slaper meer of minder ondersteuning nodig heeft, zoals de schouders en heupen. Sommige hebben ook dikkere spoelen aan de randen om de randondersteuning te versterken.

Voors, Tegens En Kenmerken Van Hybriden

Hybriden combineren de veerkracht en ondersteuning van spoelen met de contouren en vervormbaarheid van schuim. Deze combinaties hebben hun voor- en nadelen, zodat u kunt beslissen of hybride matrassen geschikt voor u zijn.

Pluspunten

ontvankelijkheid

Hybriden hebben meer veerkracht en reageren op beweging dan volledig schuim- of traagschuimmatrassen.

Ze kunnen nog steeds gerichte drukverlichting bieden, vooral als ze gezoneerd comfort of overgangen of steunlagen hebben.

Temperatuurregeling

Hybriden kunnen koeler en comfortabeler zijn dan binnenveringschuimmatrassen, op voorwaarde dat de comfort- en overgangslagen koeltechnologie bevatten, zoals beluchtingskanalen of gel-geheugenschuim. Koeltechnologieën die warmte en lucht uit de matras laten ontsnappen, verbeteren het ademend vermogen. Warmte blijft verdwijnen zodra het de spoellaag bereikt.

Comfort compromis

Sommige mensen geven de voorkeur aan schuim, terwijl anderen niet kunnen slapen zonder spoelen. Hybriden zijn het perfecte compromis voor stellen die worstelen met verschillende comfort- en matrasvoorkeuren.

Contouren en demping

Hybriden combineren het reactievermogen van coils en het comfort van schuimmodellen met goed gedempte contouren. De schuimlagen zorgen voor individuele drukontlasting voor verschillende slaaphoudingen.

Nadelen

Potentieel voor ruis

Ruis komt vaker voor bij spoelen. Hoewel hybriden dikkere comfortlagen en overgangslagen hebben dan binnenveringsmatrassen, maken ze nog steeds meer lawaai dan modellen met traagschuim of volledig schuim.

Bewegingsoverdracht

Spoelen staan bekend om hun reactievermogen. Het betekent ook dat er meer beweging naar de matras wordt overgebracht. Dit kan een probleem vormen voor koppels.

Prijs

Hybriden kunnen meerdere technologieën of constructiemethoden combineren. Hierdoor kunnen ze duurder zijn dan andere matrassen met vergelijkbare stevigheid en kwaliteit.

Hybride Prijzen

Hybriden combineren een verscheidenheid aan technologieën waardoor ze moeilijker te maken zijn. Hybriden zijn zwaarder dan vergelijkbare matrassen omdat ze meer lagen hebben. Prijzen beginnen rond en kunnen oplopen tot rond. De gemiddelde hybride komt echter binnen rond de

Vergelijking Van Hybrides Met Andere Matrastypes

Hybriden combineren de beste delen van zowel de binnenverings- als de schuimwereld. Hybriden bieden vaak betere randondersteuning en responsiviteit dan binnenveringsmatrassen, en meer demping en vervormbaarheid dan binnenveringsmatrassen. Deze matrastypes kunnen echter een kenmerk hebben dat hybriden missen.

Traagschuimmatras

Traagschuimmatras

Alle of de meeste lagen van een traagschuimmatras zijn gemaakt van traagschuim. Sommige modellen hebben polyfoamlagen die overgaan in traagschuim, of een dichte ondersteunende kern gemaakt van polyfoam.

Om het gevoel van uw matras aan te passen, kunt u verschillende dichtheids- en stevigheidsniveaus van traagschuimlagen maken. Traagschuim heeft de reputatie extreem flexibel te zijn en zich aan te passen aan het lichaam. Deze schuimen zijn geweldig voor koppels en zijslapers.

Ze staan echter ook bekend om het vasthouden van lichaamswarmte. Modellen met gel, koper of grafiet gemengd in het geheugenschuim, samen met beluchtingskanalen, verbeteren het ademend vermogen drastisch. Sommige modellen hebben meer cellen dan gemiddeld om warmte en lucht te laten ontsnappen.

Latex Matras

Latex matras

Latexschuim kan in bepaalde modellen worden gebruikt als vervanging voor traagschuim. Latexschuim vormt zich naar het lichaam en verlicht de druk. Het keert sneller terug naar zijn oorspronkelijke vorm dan traagschuim, omdat het sneller reageert dan traagschuim. Net als traagschuim heeft latex een uitstekende bewegingsisolatie. Latex kan warmte vasthouden, dus het moet beluchtingskanalen of uitsparingen hebben die ruimte creëren voor lucht om te bewegen. Latexmatrassen kunnen duur zijn, vooral als ze van natuurlijke latex zijn gemaakt.

Binnenveringsmatras

Traditionele binnenveringsmatrassen bestaan uit een dunne laag schuim die ofwel op de matrashoes of onder de hoes is gewatteerd en het lichaam dempt over een spiraalsteunkern. Voor extra demping hebben sommige binnenveringsmatrassen een Euro-top of pillow-top. Binnenveringmatrassen hebben een uitstekend reactievermogen en ademend vermogen. Binnenveringmatrassen bieden ook een betere randondersteuning dan schuimmatrassen. Ze kunnen echter stijver zijn en minder goed in staat om de druk te verlichten. Ze zijn ook luidruchtiger en brengen meer beweging over.

Hybriden En Slaapcomfort

Wanneer u op zoek bent naar een comfortabele matras, spelen een aantal persoonlijke factoren een rol. Je gewicht, medische toestand en persoonlijke voorkeuren, zoals warm of koud slapen, maken een groot verschil in wat voor jou goed voelt.

Een van de belangrijkste factoren is je favoriete slaaphouding. Omdat hybriden op alle hardheidsniveaus voorkomen, hebben slapers van alle slaapstijlen het potentieel om goed te slapen op een hybride. Het is echter een kwestie van wat voor jou goed voelt. De verschillende slaaphoudingen zullen in hun hybride op zoek moeten gaan naar verschillende eigenschappen.

  • Zijslapers: Zijslapers hebben demping en drukontlasting op de schouders en heupen nodig met ondersteuning aan het hoofd, de onderrug en de knieën. Comfortabele matrassen voor zijslapers hebben doorgaans een gemiddelde stevigheid en zijn gemaakt met gezoneerde ondersteuning en veel comfortlagen om de heupen te dempen en de wervelkolom te ondersteunen.
  • Rugslapers Rugslapers behouden van nature de uitlijning van de ruggengraat, waardoor ze gemakkelijker een matras kunnen vinden die goed aanvoelt. Ze hebben echter nog steeds ondersteuning voor de onderrug nodig. Modellen in het medium tot medium-firm bereik hebben de neiging om goed te werken.
  • Maag dwarsliggers: Maag dwarsliggers moeten zich bewust zijn van verzakkingen op hun heupen, die de onderrug kunnen belasten. Modellen met een gemiddelde tot stevige beoordeling hebben meer kans om comfortabel te zijn.
  • Combislapers Combislapers kunnen zich gedurende de nacht in meerdere posities verplaatsen. Matrassen met een gemiddelde tot gemiddelde sterkte werken goed omdat ze over het algemeen comfortabel zijn voor een groot aantal verschillende posities. Combo-slapers slapen ook beter op schuim met meer reactievermogen dat geschikt is voor hun veranderingen in slaaphouding.

Speciale Slaapomstandigheden

koppels

Hybriden kunnen stellen met verschillende matrasvoorkeuren comfort bieden. Hybriden zijn een goede keuze omdat ze de ondersteuning en het traditionele gevoel van coils combineren met het comfort en de demping van foam.

Zwaar of licht gewicht

Mensen die zwaarder zijn dan gemiddeld, boven de 104 kg, hebben een stevigere ondersteuning nodig om doorzakken in de matras te voorkomen. De beste hybrides kunnen zowel stevige ondersteuning bieden in de ondersteunende kern als demping van toplagen.

Mensen die minder dan het gemiddelde wegen (minder dan 59 kg) hebben mogelijk minder ondersteuning nodig. Lichtgewicht slapers hebben een hybride nodig die in het zachte tot middelmatige bereik valt.

Je kunt ervoor kiezen om een warme of koude slaper te zijn

Bij een hybride is de temperatuurregeling afhankelijk van de comfort- en overgangslagen van de matras. Koeltechnologie zoals gelinfusies en ingewikkelde structuren kunnen helpen om warmte van de matras weg te voeren. Zodra de warmte de spoelen raakt, blijft deze weg van de slaper circuleren voor een koele nachtrust.

Voor wie koud slaapt, zal een hybride met meerdere comfort- en/of overgangslagen warmer zijn. Als u echter constant ijskoud bent, kan een schuimmodel een betere optie zijn.

Meest Gestelde Vragen

Zijn hybride matrassen beter dan schuimmatrassen?

Het hangt af van persoonlijke voorkeur – degenen die de voorkeur geven aan springkussens, zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan hybriden boven traagschuimmatrassen. Hybride matrassen en traagschuimmatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden voor verschillende slapers. In termen van duurzaamheid gaan traagschuimmatrassen echter langer mee dan hybrides, maar hun gemiddelde levensduur verschilt slechts één of twee jaar.

Zijn Hybride Matrassen Verplicht Om Een Boxspring Te Hebben?

Hybride matrassen moeten worden gecombineerd met een solide of halfvaste ondergrond en niet met boxsprings. Boxsprings zijn eigenlijk alleen compatibel met binnenvering omdat deze matrasdragers doorzakkende schuimbedden kunnen veroorzaken. Hybriden mogen niet worden gecombineerd met boxsprings omdat ze schuimlagen kunnen beschadigen.

Hybride Matrassen Zijn Goed?

Ja en nee. Zoals alle soorten matrassen, zijn er goede hybriden en slechte hybriden. Hybriden gemaakt van goedkope materialen van lage kwaliteit zullen kapot gaan en een ongemakkelijke slaap veroorzaken. Hybriden met stevige spoelsystemen en zachte schuimlagen kunnen zorgen voor een betere nachtrust.

Zijn Hybride Matrassen Comfortabel Voor Zijslapers?

Zijslapers hebben een matras nodig die zacht genoeg is om hun schouders en heupen te ondersteunen, maar stevig genoeg om een goede uitlijning te garanderen. Hybriden die die balans tussen comfort en ondersteuning bieden, zijn een uitstekende keuze voor zijslapers. Doorgaans vinden zijslapers medium en medium-zachte hybriden het meest comfortabel.

Wat Is De Levensverwachting Van Een Hybride Matras?

Wanneer ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, kunnen hybride matrassen 6 tot 7 jaar meegaan. Hybriden die goedkoper zijn, zullen uiteindelijk echter eerder falen.

Hybride Matrassen: Waar Het Om Gaat

  • Hybriden combineren de ondersteuning van spoelen en de contouren en demping van schuimcomfort met overgangslagen.
  • Ze zijn koeler dan binnenveringsmatrassen en warmer dan schuimmatrassen.
  • Ze kunnen duur zijn vanwege het aantal lagen en technologieën die in hun constructie worden gecombineerd.

Hybriden kunnen voor sommige slapers de perfecte oplossing zijn voor comfort gedurende de hele nacht. Maar het is een individuele beslissing. Het maakt niet uit wat voor jou goed voelt. Baseer uw beslissing op uw dominante slaaphouding, comfortvoorkeuren en persoonlijke omstandigheden. Onthoud dat de beste matras voor u degene is die u nacht na nacht een goede nachtrust geeft.